Jachthaven Cadzand in aantocht

Geschreven door Administrator

Jachthaven CadzandDat Cadzand een jachthaven krijgt wordt langzaam maar zeker een feit. Naar verwachting start de aanleg van een jachthaven met 140 ligplaatsen in 2015. In hotel&spa Noordzee te Cadzand-Bad is een intentieovereenkomst getekend tussen de gemeente Sluis, Yacht@Cadzand-Bad BV en Waterschap Scheldestromen om de krachten te bundelen om Cadzand-Bad met een jachthaven ook de allure van een echte badplaats te geven. 

 

 

De aanleg van de jachthaven is relatief goedkoop omdat gebruik gemaakt wordt van de kom van een strekdam die toch al nodig was voor kustversterking. Ondernemers in Cadzand investeren samen de meerkosten van 5 miljoen euro en ook de gemeente Sluis investeert mee. Hiermee wordt een flinke spinn off voor het toerisme in Zeeuws Vlaanderen verwacht. 

 

Phillippe Muylle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Yacht@Cadzand-Bad BV spreekt over een moderne jachthaven waar de streek trots op kan zijn. De voorbereidingen voor de aanleg van een jachthaven in Cadzand-Bad zijn volop gestart. Als alle procedures doorlopen zijn kan de aanleg starten. Het streven is aanvang 2015.


De jachthaven biedt naar verwachting de volgende faciliteiten.

 

  • ca 140 ligplaatsen
  • WIFI
  • Water en Elektra
  • Een clubhuis met sanintair
  • Verlichte (led) steigers
Categorie: