Cadzand Bad, vakantieparadijs aan de Zeeuwse Kust

VAKANTIEINCADZAND.NL

Cadzand: Ligging

Zeeuws Vlaanderen is vanuit Nederland met de auto bereikbaar via de Westerscheldetunnel van Goes (Walcheren) naar Terneuzen. Een andere mogelijkheid is om via Breda/Bergen op Zoom naar Antwerpen te rijden en één van de drie tunnels te nemen.

De veerboten van Kruiningen naar Perkpolder en Van Vlissingen naar Breskens zijn opgeheven. Tussen Vlissingen en Breskens vaart alleen nog een boot voor fietsers en voetgangers. Toch is Cadzand erg gunstig gelegen.

Via Goes en Terneuzen naar Cadzand

Tussen Goes en Terneuzen loopt de Westerscheldetunnel. Tegen een vergoeding van €5.- rijdt u door de toltunnel en bereikt u Zeeuws Vlaanderen. Vanaf Terneuzen bent u in ruim een half uur in Cadzand.

Naar Cadzand via Antwerpen

Als je over Antwerpen naar Cadzand wil kan je kiezen uit de Kennedy-tunnel (over de ring van Antwerpen), de Liefkenstunnel (langs de havens, tol) of de Waaslandtunnel (door het centrum van Antwerpen).

Cadzand als uitvalsbasis

Cadzand vormt een prima uitvalsbasis voor mooie uitstapjes zoals bijvoorbeeld naar Brugge, Zeebrugge, Knokke en Blankenberge allen binnen 30 minuten bereikbaar. Ook Gent, Oostende, de Belgische Panne en Antwerpen zijn met de auto goed bereikbaar (binnen 1 uur). Via het station van Knokke (8 km) is heel Belgie bereikbaar en de kosten hiervan vallen erg mee.

Dagtochten naar Frankrijk of zelfs Engeland zijn ook nog goed te doen. De Franse grens is nog geen 80 kilometer en Calais met de mooie witte krijtrotsen is slechts 1,5 uur rijden. Duinkerke is nog dichterbij. Via de kanaaltunnel sta je 35 minuten later in Engeland (Folkstone) en in 3,5 uur ben je in Londen of Parijs. Je kunt via Zeebrugge, Oostende, Duinkerken en Calais ook met de veerboot naar Engeland (oa. Dover, Harwich).